באם הינכם סובלים מספירת זרע נמוכה, סרטן הערמונית או אבנים בכליות, אל דאגה כיום מוצע מענה טיפולי לכל הבעיות הרפואיות, לרבות ליותר קשה שבהן – סרטן הערמונית. הרפואה בישראל מסוגלת ויודעת לטפל היטב במי שלוקים בכל אחת מהבעיות האלה.
אבנים בכליות, ספירת זרע נמוכה וסרטן הערמונית – יש טיפול לכולם!
ספירת זרע נמוכה הינה תוצאה המתקבלת מבדיקה למדידת פיריון הגבר. בבדיקה זו נספרים תאי הזרע המצויים ביחידת נפח (מיליליטר) של נוזל הזרע. ספירה תקינה נחשבת לכזאת אשר תוצאותיה הן בין 20 ל-150 מיליון תאי זרע למיליליטר. גורמים שונים, מהם סביבתיים, עשויים/ עלולים להשפיע על תוצאות הספירה. אחד הגורמים היותר שכיחים לספירת זרע נמוכה היא – וריקולציה, תקלה מכנית במערכת הניקוז של האשכים. על פי מחקרי פוריות שונים עולה, כי כ-90% מהסובלים מספירת זרע נמוכה לוקים בתופעה זו.
ספירת זרע נמוכה היא תופעה שמובחנת ב-50 השנים האחרונות אצל גברים בריאים ופוריים. חוקרים שונים מייחסים את הירידה בפוריות לאורח החיים המודרני, לחשיפה לכימיקלים ולמזהמים סביבתיים שונים, לקרינה הנובעת מריבוי השימוש במכשירים סלולאריים ועוד. ספירת זרע נמוכה מהווה כשלישי מסך הבעיות של העדר פוריות. הן הרפואה המערבית והן הרפואה המשלימה מציעים מענים שונים לתופעה.
אבנים בכליות – לא נעים, לא כל-כך נורא…
אבנים בכליות נוצרות כתוצאה מריכוז מלחים בשתן המתגבשים לגבישים. על פי רוב מנגנון המצוי במערכת השתן מונע היווצרות גבישים, אך כאשר מסיבות שונות המנגנון אינו מצליח למוסס את הגבישים נוצרות האבנים. כאשר אבן חוסמת את מעבר השתן היא גורמת לכאב. לבד מאי-הנעימות הרבה ולסבל שנגרם בעטיין של האבנים, המשך הימצאותן בכליות עלול לגרום להמחרה בתפקודן.
בדרך כלל ניתן טיפול מונע לתופעה של אבנים בכליות. טיפול זה כולל שתייה רבה, דיאטה ותרופות שתכליתן למנוע שקיעת החומרים. כשהכאב חריף – ניתנים משככים. במידה שקיים זיהום – ניתנת אנטיביוטיקה.
אבנים בכליות אינן מהוות כל סיכון בטווח מיידי. ניתן להעלימן באמצעות טיפול לא חודרני ולא פולשני על ידי שימוש בגלים על-קוליים הגורמים לפירור האבנים. אם אתם חשים כאב –הכאב הוא תמיד איתות. אל תתמהמהו ולכו לאלתר לבדיקה. אבנים בכליות הן תופעה שכיחה. היא אינה אמורה להדאיג ולהבהיל. המענה הטיפולי בהן הוא פשוט יחסית. אין סיבה לסבול כתוצאה מהאבנים.
סרטן הערמונית – איטי ושקט
סרטן הערמונית נפוץ בקרב גברים מעל גיל 50. אחד ממאפייניו של סוג זה של סרטן הוא קצב גידול איטי. איתורו מבעוד מועד מאפשר מעקב וטיפול שאינו כרוך באשפוז ובקטיעה מיידית של שגרת החיים. בדרך כלל הטיפול כולל מעקב, השגחה, הקרנה חיצונית ובמקרה הצורך ניתוח להסרת הערמונית.
סרטן הערמונית הינו מחלה, אשר בקביעת הטיפול בה יש לקחת בחשבון פרמטרים שונים ובהם: הגיל, המצב הבריאותי, מידת הגידול, היתכנות תופעות לוואי של הטיפול הנדרש ועוד. לא אחת נדרשת התייעצות של צוות אנשי מקצוע רב מערכתי לקביעת הטיפול המתאים והאפקטיבי.
כל סרטן מאיים, אבל ביחס לסוגים אחרים, ודאי כאשר האבחון נעשה בשלב מוקדם ניתן בהחלט "לנהל" אותו בשקט, ובידיעה כי סיכויי ההחלמה ממנו טובים וגבוהים.
אפשר ומומלץ להתעודד
אף שהמכנה המשותף לכל שלוש הבעיות שנדרשנו אליהן כאן הוא – מחסור, כאב וחולי, חשוב וצריך לדעת, כי מוצע כיום מענה טיפולי לכל הבעיות, לרבות ליותר קשה שבהן – סרטן הערמונית. אין צורך להרחיק לנדוד אל מעבר לים. הרפואה בישראל מסוגלת ויודעת לטפל היטב במי שלוקים בכל אחת מהבעיות האלה. שיהיה בהצלחה ולבריאות!
*אין לראות במאמר זה המלצה או מידע מקצועי