בתי קפה, מסעדות ועסקי מזון נוספים יכולים לנצל לטובת עסקיהם מגוון רחב של ציוד מטבח מתקדם שנועד לחסוך כוח אדם, שעות עבודה ומקום במטבח מקצועי. קיימים בשוק מבחר של מכשירים שיכולים למקסם את הפרודוקטיביות של העבודה במטבח ומחוצה לו מבלי לדרוש תחזוקה אינטנסיבית.

מכונות שתייה –

דמיינו לעצמכם את התמונה הבאה: מזג אויר חם ולוהט, אגלי זיעה ניגרים על פני האנשים והנה לפניהם ניצבת לה במלוא הדרה – מכונת שתייה אוטומטית.  פשפוש קטן בארנק ותוך שניות אתם לוגמים בהנאה משקה קר וצונן המחיה את הנפש. מכונות שתייה מוצבות בדרך כלל במקומות סואנים כגון תחנות רכבת –אוטובוסים, בנייני משרדים ומפעלים שבהן אין קפיטריה או בית קפה נגיש. לאחרונה מוצבות מכונות שתייה אוטומטית גם בתוך אוטובוסים!

כיום השוק מציע מכונות שתייה משוכללות ביותר אשר מאפשרות תשלום בשטרות, בכרטיס אשראי ואף בכרטיס עובד. עבור מפעילי מכונות שתייה פותחה מערכת בקרה מרחוק באמצעות הרשת הסלולארית אשר מדווחת על תקלה בזמן אמת.
הפעלת מכונת שתייה לאורך זמן יכולה להפיק פרנסה מניבה ללא יותר מדי מאמץ. אם תשימו לב, לעתים קרובות ליד מכונות שתייה תימצא מכונה לממכר חטיפים או סנדוויצ'ים כך שמתקבלת מעין ארוחת בזק לרעבים במיוחד. מכונות שתייה מהוות פתרון אידיאלי בימי הקיץ החמים, בעונת החורף או בכל יום בו יצאנו בחופזה מהבית בבוקר.

מיקרוגל משולב תנור

אם בעבר שימש המיקרוגל להפשרה, חימום והכנת מזון מהיר כמו פופקורן כיום ניתן למצוא גם מיקרוגל משולב תנור המאפשר פעולות בישול מורכבות יותר כמו השחמה, צלייה ואפיה. המיקרוגל המשולב עתיר תוכניות  וכולל גריל, גופי חימום ואף מאוורר טורבו בדגמים משוכללים יותר. בעזרת מיקרוגל משולב תנור  תזכו להרבה יותר מקום במטבח מכיוון שבזכותו ניתן לוותר בקלות על מכשיר הטוסטר אובן הישן והחביב.

בעת קניית מיקרוגל משולב תנור יש לשים לב שיכלול חמש דרגות חום לפחות ויש להציבו במקום מאוורר. דבר נוסף שכדאי לשים לב בעת רכישת מיקרוגל משולב תנור, הינו עוצמתו ונפחו. למשפחה ממוצעת  מיקרוגל משולב תנור עם נפח שבין 25-30 ליטר יספיק בהחלט. עוצמה מומלצת למיקרוגל היא לפחות 900 וואט למשפחה – עסקים יזקקו לעוצמה חזקה יותר. אם אתם חפצים בזמן חימום מדויק מומלץ מיקרוגל משולב תנור דיגיטלי יהווה פיתרון מצוין: הוא נוח ופשוט לתפעול, המאפשר גם בחירה רחבה יותר ממגוון תוכניות. לעסקים העובדים עם מיקרוגל במטבח מומלץ להתאים את המכשיר לצרכים הספציפיים של המטבח.

קונבקטומט

הודות לטכנולוגיה מבחר התנורים המשוכללים גדל מיום ליום ונותן מענה לצרכי בישול מתקדמים וייחודיים. במטבחים מקצועיים של שפים ואף בבתים נמצא תנור מיוחד במינו הקרוי קונבקטומט או קונביסטימר.
אם כן, הייחודיות של קונבקטומט באה לידי ביטוי בפונקציות הבישול המתוחכמות וכן ביכולתו לווסת בדיוק מרבי את מידת הלחות הרצויה בזמן האפייה. בעזרת קונבקטומט אפשר לאפות ללא לחות כלל או ברמת לחות מקסימלית. דבר זה אפשרי רק בתנורי קונבקטומט ומרחיב את אפשרויות האפייה לשפים במסעדות שסודותיהם וודאי שמורים עימם. תנור קונבקטומט המקצועי יכיל שני מנועי טורבו ואפשר לאפות בו בטמפרטורות גבוהות ביותר.

קונבקטומט הינו תנור עמיד וחזק ביותר ובנוי לעבודה מתמשכת ובתנאים מיוחדים. כדאי לבדוק רכישה של תנור קונבקטומט מחברה אמינה מכיוון שעלותו גבוהה וגם בגלל שתנור הקונבקטומט דורש תחזוקה נאותה ושוטפת, עם דגש מרבי על תפעול נכון ובטיחותי.

*אין לראות במאמר זה המלצה או מידע מקצועי .